ХОСПИС

МИЛОСЪРДИЕ

ПЛОВДИВ

денонощно наблюдение

компетентни специалисти

модерно оборудване

съвременни условия

комфортен стационар

качествено обслужване

висок професионализъм

лицензиран от МЗ

приятна обстановка

спокойствие

уют

здравни грижи

рехабилитация

връзка със спешно отделение

медицинско наблюдение

сестринско обслужване

прием на лекарства

връзка с близките

ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ

В хосписа могат да бъдат приемани всички пациенти, изискващи медицинско наблюдение, обгрижване от мед.сестри,болногледачи и рехабилитация. Такива могат да бъдат както пациенти с тежки, живото-застрашаващи, хронични заболявания – онкологични, сърдечно-съдови, след прекаран инсулт и др., така и пациенти, изискващи квалифицирана грижа в периода на възстановяване.
Продължителността на престоя в хосписа се определя от пациента и неговите близки в зависимост от неговото състояние, потребности и желания при подписване на договора, като се избира пакета медицински услуги (десетдневен, петнадесетдневен или тридесетдневен), който се предплаща.
Цената на престоя се определя на ден и зависи от състоянието на пациента и избрания пакет. Степента на тежест на състоянието на пациента се определя при постъпването и впоследствие се актуализира при необходимост.
Дейността на хосписа не се финансира от НЗОК. Услугата е изцяло частна и се заплаща по предварително договорения пакет мед. услуги.
Пациентите постъпват в хосписа с предварително определена терапия и продължават да приемат собствените си лекарства, които са осигурени от близките на пациентите. Ако при необходимост се наложи промяна в лечението – допълнителните лекарства също трябва да бъдат осигурени от близките на пациентите. По отношение на специфични медицинските консумативи и материали се осигуряват от близките на пациента.
Болните се настаняват в стаи включващи: две легла, звънчева система за повикване на персонала при нужда, мултифункционални болнични шкафове, телевизор, гардероби, умивалник и могат да разчитат на непрекъсната помощ и медицинска грижа.
Пациентите на хосписа получават ежедневна хигиенна и лична грижа от специализиран екип болногледачи. Те са в помощ на пациентите при обличане, хранене, ежедневен тоалет и къпане.
Хосписът разполага със стационарен телефон и телефонна слушалка, която винаги може да бъде занесена на пациента, ако желаете да разговаряте с него.
Хосписа е лечебно заведение за долекуване, структурата му е без лекар.В хосписа работи квалифициран екип от мед.сестри,санитари и рехабилитатори притежаващ значителен опит при лечението и грижата за тежко болни пациенти.
В хосписа работят квалифицирани медицински сестри, с богат опит от работа в реанимационни и спешни отделения,които осъществяват медицинското наблюдение и обгрижване на пациентите.
При спешни ситуации по изисквания на РЗИ-Пловдив служителите на хосписа търсят съдействието на екипите на ЦСМП или Клиника по ОАИЛ на МТБ-Пловдив. При необходимост пациента да постъпи в болница се информират близките, за да посрещнат пациента в съответното лечебно заведение и да помогнат при настаняването му.
Не,не се допуска присъствие на придружител. Защото хосписът обслужва малък брой пациенти и целта е да се облекчат близките на болните.
Хосписът не разполага със собствен транспорт, затова е необходимо близките на болните да се свържат с фирма за медицински транспорт.
В деня на приемането, в предварително определен и уговорен час.
Не е необходимо пациентите да носят със себе си ценни книжа или документи, ценни бижута или други ценности и пари. Препоръчваме Ви да оставите тези неща в дома си,защото хосписът не поема отговорност при евентуална загуба или увредени ценни вещи или предмети.
  1. Лични документи на пациента и придружаващия го близък, който ще се ангажира с подписване на договора за предлаганите мед.услуги.
  2. Медицински документи в които е описано заболяването на болния и назначената лекарствена терапия от лекар /епикриза или друг мед.документ/.
  3. Лекарствата които приема пациента, назначени от лекар
  4. Лични хигиенни консумативи - тоалетни принадлежности за лични нужди, мокри кърпи - 2бр. , памперси, постелъчни еднократни чаршафи, салфетки, памук - 2бр., марлени компреси 7,5/7,5/при необходимост/, лавандулов спирт.
  5. Други консумативи - бебешка пудра, судокрем, спортни шишета с минерална вода - 2бр.
  6. Дрехи за преобличане/тениски/, връхна дреха, чехли за баня и разходка.