ХОСПИС

МИЛОСЪРДИЕ

ПЛОВДИВ

денонощно наблюдение

компетентни специалисти

модерно оборудване

съвременни условия

комфортен стационар

качествено обслужване

висок професионализъм

сертификат по ISO 9001:2000

приятна обстановка

спокойствие

уют

здравни грижи

рехабилитация

физиотерапия

медицинско наблюдение

сестринско обслужване

прием на лекарства

връзка с близките

ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ

В хосписа могат да бъдат приемани всички пациенти, изискващи медицинско наблюдение, обгрижване от мед.сестри,болногледачи и рехабилитация. Такива могат да бъдат както пациенти с тежки, живото-застрашаващи, хронични заболявания – онкологични, сърдечно-съдови, след прекаран инсулт и др., така и пациенти, изискващи квалифицирана грижа в периода на възстановяване.
Продължителността на престоя в хосписа се определя от пациента и неговите близки в зависимост от неговото състояние, потребности и желания при подписване на договора, като се избира пакета медицински услуги (десетдневен, петнадесетдневен или тридесетдневен), който се предплаща.
Цената на престоя се определя на ден и зависи от състоянието на пациента и избрания пакет. Степента на тежест на състоянието на пациента се определя при постъпването и впоследствие се актуализира при необходимост.
Дейността на хосписа не се финансира от НЗОК. Услугата е изцяло частна и се заплаща по предварително договорения пакет мед. услуги.
Пациентите постъпват в хосписа с предварително определена терапия и продължават да приемат собствените си лекарства, които са осигурени от близките на пациентите. Ако при необходимост се наложи промяна в лечението – допълнителните лекарства също трябва да бъдат осигурени от близките на пациентите. По отношение на специфични медицинските консумативи и материали се осигуряват от близките на пациента.
Болните се настаняват в стаи включващи: две легла, звънчева система за повикване на персонала при нужда, мултифункционални болнични шкафове, телевизор, гардероби, умивалник и могат да разчитат на непрекъсната помощ и медицинска грижа.
Пациентите на хосписа получават ежедневна хигиенна и лична грижа от специализиран екип болногледачи. Те са в помощ на пациентите при обличане, хранене, ежедневен тоалет и къпане.
Хосписът разполага със стационарен телефон и телефонна слушалка, която винаги може да бъде занесена на пациента, ако желаете да разговаряте с него.
Хосписа е лечебно заведение за долекуване, структурата му е без лекар.В хосписа работи квалифициран екип от мед.сестри,санитари и рехабилитатори притежаващ значителен опит при лечението и грижата за тежко болни пациенти.
В хосписа работят квалифицирани медицински сестри, с богат опит от работа в реанимационни и спешни отделения,които осъществяват медицинското наблюдение и обгрижване на пациентите.
При спешни ситуации по изисквания на РЗИ-Пловдив служителите на хосписа търсят съдействието на екипите на ЦСМП или Клиника по ОАИЛ на МТБ-Пловдив. При необходимост пациента да постъпи в болница се информират близките, за да посрещнат пациента в съответното лечебно заведение и да помогнат при настаняването му.
Не,не се допуска присъствие на придружител. Защото хосписът обслужва малък брой пациенти и целта е да се облекчат близките на болните.
Хосписът не разполага със собствен транспорт, затова е необходимо близките на болните да се свържат с фирма за медицински транспорт.
В деня на приемането, в предварително определен и уговорен час.
Не е необходимо пациентите да носят със себе си ценни книжа или документи, ценни бижута или други ценности и пари. Препоръчваме Ви да оставите тези неща в дома си,защото хосписът не поема отговорност при евентуална загуба или увредени ценни вещи или предмети.
  1. Лични документи на пациента и придружаващия го близък, който ще се ангажира с подписване на договора за предлаганите мед.услуги.
  2. Медицински документи в които е описано заболяването на болния и назначената лекарствена терапия от лекар /епикриза или друг мед.документ/.
  3. Лекарствата които приема пациента, назначени от лекар
  4. Лични хигиенни консумативи - тоалетни принадлежности за лични нужди, мокри кърпи - 2бр. , памперси, постелъчни еднократни чаршафи, салфетки, памук - 2бр., марлени компреси 7,5/7,5/при необходимост/, лавандулов спирт.
  5. Други консумативи - бебешка пудра, судокрем, спортни шишета с минерална вода - 2бр.
  6. Дрехи за преобличане/тениски/, връхна дреха, чехли за баня и разходка.